flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВС та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) співпрацюватимуть з метою захисту прав дітей та покращення їх правової обізнаності

07 серпня 2019, 17:17

7 серпня 2019 року суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, голова Асоціації розвитку суддівського самоврядування України Володимир Кравчук зустрівся з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) – керівником Програми захисту дітей Наїрою Аветісян та керівником проектів з питань захисту дітей Анною Омельчук для обговорення питань щодо розвитку громадянського суспільства шляхом підвищення обізнаності дітей щодо Конституції України, механізму державного управління та захисту прав людини.

Володимир Кравчук повідомив про заходи в рамках діяльності Верховного Суду та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України щодо підвищення правової обізнаності дітей. Так, судді проводять в загальноосвітніх школах уроки справедливості із застосуванням певних методик, використовуючи фільми, книжки тощо. Вони розповідають дітям, що таке держава, для чого існує суд, пояснюють на прикладі казусів із залученням вчителів, як вирішуються спори за допомогою третьої сторони.

Про проекти ЮНІСЕФ в Україні щодо підтримки дітей, які перебувають у дитячих притулках, боротьби з насильством стосовно дітей та надання їм психосоціальної допомоги розповіла Наїра Аветісян. Вона також звернула увагу на важливість розроблення ефективного механізму превенції (запобігання) випадкам потрапляння дітей у конфлікт із законом.

Голова Асоціації зазначив про готовність членів Асоціації бути партнерами в проектах ЮНІСЕФ, де є необхідність залучення суддів, по всіх інстанціях та по всій території України, з метою забезпечення кращого розуміння дітьми судової системи та свого права на захист і наголосив, що одноразові акції, заходи не дають потрібного ефекту, необхідно мати системний і комплексний підхід для реалізації широкомасштабного проекту.

Учасники зустрічі домовилися найближчим часом підготувати відповідні пропозиції щодо співпраці, узгодити їх та спільно приступити до реалізації відповідних ініціатив.