flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС Валентина Данішевська зустрілася із Послом КНР в Україні

05 серпня 2019, 16:25

Сьогодні, 5 серпня, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Ду Веєм.

Останнім часом відносини між Україною та КНР у сфері юстиції, економіки, промисловості й торгівлі набувають стрімкого розвитку, і в поглибленні такого міждержавного співробітництва зацікавлені обидві сторони, переконана Валентина Данішевська.

«Ми бачимо великий потенціал інвестування, зокрема, китайського капіталу в нашу державу. Україна активно покращує свої позиції в рейтингу «Doing business» і послідовно впроваджує реформу корпоративного управління, а успіх судової реформи має суттєво вплинути на інвестиційну привабливість країни», – зазначила Голова ВС.

Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні подякував за запрошення до Верховного Суду і наголосив, що воно виявилося дуже своєчасним з огляду на бажання Китайської Народної Республіки поглибити співробітництво з Україною та обмінятися досвідом впровадження реформ у сфері юстиції.

«Посольство КНР в Україні усіляко сприятиме налагодженню діалогу між найвищими судовими інстанціями. Одним із важливих кроків у цьому напрямі стане підписання меморандуму про співпрацю між Верховним Судом і Верховним народним судом КНР, оскільки ми повністю поділяємо прагнення України щодо розвитку міждержавного співробітництва», – зауважив Ду Вей.