flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд опублікував тижневий огляд судової практики Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду

22 липня 2019, 11:52

В огляді висвітлені основні положення рішень ККС у складі ВС, оприлюднених з 27 по 31 травня 2019 року.

Тижневий огляд містить стислий виклад постанов об’єднаної палати ККС, у яких сформульовано висновки щодо обчислення строку подачі апеляційної скарги у випадку постановлення та оголошення слідчим суддею резолютивної частини ухвали та її повного тексту у різні дні, а також щодо апеляційного оскарження ухвали слідчого судді про відмову у відкритті провадження за скаргою, поданою в порядку ст. 206 КПК.

Крім цього, в огляді викладено позиції суду щодо застосування положень Загальної частини Кримінального кодексу України (КК), зокрема, щодо дії кримінального закону у часі, співучасті у злочині, необхідної оборони, застосування примусових заходів медичного характеру, а також щодо кваліфікації злочинів, передбачених ст. 115, ч. 1, ч. 2 ст. 121, ч. 2 ст. 125, ч. 1 ст. 185, ч. 1 ст. 263 КК та ін.

В огляді приділено увагу окремим питанням застосування положень кримінального процесуального законодавства при ухваленні виправдувальних вироків, призначенні та заміні прокурора, оцінці показань з чужих слів як доказів тощо.