flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС взяла участь в офіційному відкритті відновленої будівлі Сьомого апеляційного адміністративного суду

11 липня 2019, 12:16

10 липня у м. Вінниці Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та голова Касаційного адміністративного суду у складі ВС Михайло Смокович взяли участь у відкритті відреставрованої пам’ятки архітектури місцевого значення, а нині – приміщення Сьомого апеляційного адміністративного суду. Захід відбувся в рамках проведення Днів адміністративної юстиції.

Валентина Данішевська зазначила, що, окрім оновленої будівлі, суд також демонструє активне впровадження інноваційних підходів, які сприятимуть оптимізації роботи всієї судової системи України.  

«Мені дуже приємно бути присутньою на цій урочистій події. Сьогодні я переконалася в тому, що власне у цьому суді зароджується майбутнє судової системи – електронний суд. Я б хотіла, щоб у цих стінах утверджувалося верховенство права, щоб тут врівноважувалися законність і справедливість. Щоб у коридорах, в залах засідань та в кабінетах панували лише ввічливість, увага, співчуття до людських проблем», - підкреслила Голова ВС.

Михайло Смокович згадав історію утвердження адміністративної юстиції на Вінниччині та звернув увагу на її позитивні здобутки.

Голова 7ААС Віталій Кузьмишин повідомив, що саме в стінах цієї будівлі сторіччя тому тогочасний міністр юстиції Дмитро Маркович започаткував адміністративну юстицію. Очільник суду зазначив, що відреставрована будівля знову стала архітектурною окрасою центра Вінниці.  А також звернув увагу, що це правовладна установа європейського взірця.

У заході також взяли участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, член Вищої ради правосуддя, суддя Запорізького ОАС Олег Прудивус, перший голова Вищого адміністративного суду України та суддя Конституційного Суду України у відставці Олександр Пасенюк, керівники судів України та представники місцевої влади.