flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВС взяв участь у Шостому африканському регіональному суддівському форумі з питань ВІЛ, туберкульозу, законодавства та прав людини

26 червня 2019, 17:23

Суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Микола Мазур на запрошення Програми розвитку ООН взяв участь у Шостому африканському регіональному суддівському форумі з питань ВІЛ, туберкульозу, законодавства та прав людини, що проходив у м. Йоганнесбурзі (Південна Африка) у період з 25 по 26 червня 2019 року.

Форум діє як платформа для обміну досвідом, пов’язаного з ВІЛ, туберкульозом, правами людини та законодавством, серед суддів, а також з метою їх ознайомлення з висновками та рекомендаціями Звіту Глобальної комісії з питань ВІЛ та законодавства.

Суддя ККС ВС розповів про стан і досвід захисту прав людини, у тому числі осіб, які живуть із ВІЛ, в Україні та інших країнах Східної Європи та Центральної Азії. Водночас Микола Мазур ознайомився з відповідним досвідом країн Африки.

Судді з різних країн беруть участь у заході та обговорюють останні досягнення у сфері юридичних, наукових і медичних даних про ВІЛ і СНІД, їх вплив на постраждале населення та реакцію судової влади в регіонах. У Форумі беруть участь судді верховних, конституційних, вищих та інших судів Африки.

За результатами зустрічей на Форумі було наголошено на необхідності посилення комунікації суддів країн Східної Європи та Центральної Азії (за прикладом країн Африки) з метою обміну досвідом та найкращими практиками з питань захисту прав людини, у тому числі стосовно осіб, які страждають від певних захворювань.

Довідково. Основна мета Програми розвитку ООН – підтримати Україну на шляху сталого людського розвитку, спрямованого на досягнення заможної, демократичної та сильної держави, в якій ніхто не залишається осторонь і враховується думка кожного і кожної.