flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підбито підсумки роботи Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні»

24 червня 2019, 15:06

Голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслав Кравченко, суддя ККС ВС Наталія Марчук та керівник департаменту аналітичної і правової роботи Верховного Суду Расім Бабанли взяли участь у підсумковій конференції Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні». Проект впроваджувався Радою Європи та фінансувався Урядом Королівства Данія.

З вересня 2015 року по червень 2019 року Рада Європи надавала значну експертну підтримку основним бенефіціарам Проекту – системі органів прокуратури України, Координаційному центру з надання правової допомоги та іншим ключовим організаціям сектору кримінальної юстиції України.

За словами Голови Офісу Ради Європи в Україні Мортена Енберга, Проект є гарним прикладом плідної співпраці між українською владою та громадянським суспільством. Рада Європи відіграла значну роль у всіх цих позитивних зрушеннях, надаючи експертні консультації та рекомендації з метою розробки й адаптації нормативної бази, а також її активного впровадження. Проект добіг кінця, але Рада Європи готова, згідно з пріоритетами Плану дій РЄ для України на 2018–2021 роки, надавати Україні подальшу підтримку у цій сфері.

Директор з прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістоф Пуарель відзначив позитивні здобутки Проекту у забезпеченні ефективного функціонування системи кримінальної юстиції в Україні, активну та плідну співпрацю українських бенефіціарів Проекту з Радою Європи й зазначив, що це сприятиме подальшому демократичному розвитку України відповідно до європейських стандартів у сфері забезпечення верховенства права, захисту прав людини та утвердження демократії.

Станіслав Кравченко також високо оцінив результати діяльності в рамках Проекту, зазначивши, що Проект став частиною тривалих зусиль Ради Європи, спрямованих на підтримку виконання Україною своїх зобов’язань як країни – учасниці Ради Європи.

Діяльність у межах Проекту охоплювала широкий спектр заходів, зокрема експертні консультації, оцінку та рекомендації, заходи, спрямовані на підвищення інституційного та функціонального потенціалу основних бенефіціарів, навчальні заходи та заходи з підвищення кваліфікації основних цільових груп, обговорення у різних форматах. Підхід до реалізації Проекту базувався на методах діяльності Ради Європи, що передбачають визначення стандартів, моніторинг і технічне співробітництво.

Більш детально ознайомитися з результатами роботи Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» можна за посиланням.