flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Єдність судової практики – одна з передумов підвищення довіри громадян до суду – Голова ВС під час семінару у Херсоні

24 червня 2019, 16:11

«Єдність судової практики – одна з передумов підвищення довіри громадян до суду. А регулярне спілкування між суддями всіх інстанцій та юрисдикцій сприятиме кращому розумінню рішень Верховного Суду, використанню їх у практиці судами першої та апеляційної інстанцій, а отже, кращому захисту прав і свобод людини», – наголосила Голова ВС Валентина Данішевська під час семінару у Херсоні.

Сьогодні Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та судді Великої Палати Верховного Суду Всеволод Князєв, Дмитро Гудима та Лариса Рогач, а також заступник голови Касаційного кримінального суду Валентина Щепоткіна працюють у Херсоні.

Семінар, присвячений питанням єдності судової практики, проводиться в рамках методологічної допомоги суддям першої та апеляційної інстанцій. На заході обговорюються ключові рішення Верховного Суду та проблемні питання, що виникають при вирішенні юрисдикційних спорів.

Цей семінар є одним з регіональних заходів, метою яких є забезпечення єдності та прогнозованості судової практики, обмін думками і досвідом між суддями Верховного Суду та їхніми колегами з усіх регіонів України.

У заході, що відбувається за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя», беруть участь судді Херсонської, Миколаївської та Одеської областей всіх юрисдикцій.