flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Верховного Суду ознайомився з досвідом Канади щодо протидії торгівлі людьми

03 червня 2019, 15:28

У період з 27 по 31 травня 2019 року суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду В’ячеслав Маринич взяв участь у навчальному візиті до м. Оттави (Канада) з метою підвищення рівня обізнаності про інструменти міжнародного співробітництва під час розслідування транснаціональних мереж торгівлі людьми та інших питань щодо виявлення і збору доказів при розслідуванні злочинів у сфері торгівлі людьми, вчинених із використанням інформаційних технологій.

До складу делегації від України входили представники Верховного Суду, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України та навчальних закладів.

Під час візиту учасники делегації мали змогу відвідати, зокрема, Канадську кінну поліцію, Прикордонну службу Канади, Координаційний центр національної розвідки, Канадський поліцейський центр у справах зниклих та експлуатованих дітей, Департамент юстиції та Верховний Суд Канади.

Впродовж навчального візиту відбулися зустрічі з офіцерами, які відповідають за протидію торгівлі людьми, таємні операції, міжнародне співробітництво під час розслідування злочинів, виявлення та збір доказів із використанням інформаційних технологій.

Наприкінці візиту представники від України відвідали Верховний Суд Канади та ознайомилися з канадською системою кримінальної юстиції.

Довідково. Спираючись на положення національного та міжнародного законодавства з протидії торгівлі людьми, Координатор проектів ОБСЄ в Україні (OSCE Project Co-ordinator in Ukraine) надає підтримку органам влади України у виконанні міжнародних зобов’язань у цій сфері та реалізовує Проект «Посилення кримінального переслідування торгівлі людьми з використанням інформаційних технологій в Україні», спрямований на посилення спроможності українських правоохоронних органів у розслідуванні злочинів у сфері торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій.