flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Єгор Краснов взяв участь у семінарі щодо ролі голови суду у забезпеченні дотримання вимог антикорупційного законодавства у суді

28 травня 2019, 10:31

Протягом 24–25 травня 2019 року в Запоріжжі відбувся дводенний семінар для голів судів Запорізької області «Роль голови суду у забезпеченні дотримання вимог антикорупційного законодавства у суді», організований українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи.

Мета семінару – поглиблення навичок та знань щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства та зміцнення суддівської доброчесності у судах.

У заході взяв участь суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, голова Комітету Ради суддів України з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Єгор Краснов.

 «Роль голови суду не обмежується лише церемоніальними або представницькими функціями, фактично від особистості голови суду багато в чому залежить забезпечення авторитету та довіри до судової влади в цілому. Впевнений, що проведення подібних заходів сприятиме кращому розумінню ролі голови суду у дотриманні вимог антикорупційного законодавства всередині суду, а також позитивно вплине на утвердження суддівської доброчесності», –  зазначив Єгор Краснов.

Під час семінару учасники також обговорили Висновок № 21 Консультативної ради європейських суддів «Запобігання корупції серед суддів» та заслухали міжнародних експертів щодо практичних аспектів дотримання вимог антикорупційного законодавства.