flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд проводить аудит внутрішніх процесів з метою оптимізації структури апарату ВС

27 травня 2019, 14:00

Судді Верховного Суду обговорили питання аудиту внутрішніх процесів з метою оптимізації структури апарату ВС. Обговорення відбулося під час засідання Пленуму ВС 24 травня ц.р.

Аудит внутрішніх процесів апарату ВС – основне завдання на 2019 рік для робочої групи з судового менеджменту Верховного Суду, яка складається із суддів ВС та утворена у листопаді 2017 року. Керівник групи Олена Кібенко повідомила, що група вже завершує аудит департаменту правової та аналітичної роботи. Одним із інструментів для аудиту стала програма обліку часу Jusnote,  з якою працюють працівники департаменту.  Кожного дня вони фіксують виконану роботи і витрати часу. Це дає можливість проаналізувати ефективність роботи окремого працівника і підрозділів департаменту. Такий аудит відбудеться і у інших підрозділах апарату ВС.

Олена Кібенко закликала суддів брати активну участь у роботі групи, яка працює у відкритому форматі, звертатися до членів групи з будь-якою пропозицією щодо вдосконалення роботи апарату. Голова Касаційного цивільного суду у складі ВС Борис Гулько і суддя цього суду, член робочої групи Сергій Мартєв розповіли про вже реалізований проект – створення сектору логістики в КЦС ВС. Планується, що це дозволить спростити процес ознайомлення громадян з матеріалами справ та зменшити навантаження на офіси суддів без будь-яких додаткових витрат. За словами керівника апарату ВС Ольги Булки, якщо досвід буде вдалим, то його можна буде поширити і на інші касаційні суди у складі ВС.

На пленумі виступили судді Олег Ткачук і Олександр Прокопенко, які також звернули увагу на необхідність змін у структурі та штатному розписі з урахуванням потреб Верховного Суду. На думку суддів, апарат Верховного Суду має працювати передусім на виконання основної задачі – відправлення правосуддя.