flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Верховного Суду зустрілися з міжнародними партнерами

27 травня 2019, 11:24

24 травня 2019 року голова Касаційного кримінального суду (ККС) у складі Верховного Суду Станіслав Кравченко та судді Третьої судової палати ККС, які розглядатимуть кримінальні справи (провадження) щодо корупційних злочинів, провели у Верховному Суді зустріч із представниками Програми «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні» – Екою Ткешелашвілі та Галиною Кохан; Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) – Олександром Піскуном, Наталією Петровою та Ольгою Ніколаєвою; Міжнародної організації з розвитку права – Сергієм Дроздачем.

Метою цього заходу стало обговорення подальших напрямів співпраці та надання міжнародної експертної підтримки Верховному Суду в частині завершення формування окремої судової вертикалі для розгляду кримінальних проваджень щодо злочинів, пов’язаних з корупцією.

Станіслав Кравченко привітав гостей, представив учасників зустрічі від Верховного Суду та поінформував міжнародних партнерів про нещодавні збори суддів ККС, які затвердили антикорупційну спеціалізацію Третьої судової палати, про обрання Германа Анісімова секретарем цієї Палати та про початок автоматизованого розподілу судових справ для нових суддів з 23 травня 2019 року.

Голова ККС також зазначив, що розгляд справ суддями Третьої судової палати ККС буде відбуватися колегіями у складі 7 суддів. Водночас він нагадав про наявні механізми забезпечення єдності судової практики шляхом розгляду проваджень палатою, об’єднаною палатою ККС та Великою Палатою Верховного Суду. Завдання, яке стоїть перед суддями, – напрацювання нової судової практики та проведення разом з цим аналізу попередньої.

Представники міжнародних партнерів підтвердили свою готовність і надалі надавати міжнародну експертну підтримку суддям Верховного Суду, зокрема, з метою забезпечення сталості та єдності судової практики розгляду кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів. Крім того, гості наголосили на необхідності встановлення та підтримки активного робочого діалогу з метою швидкого реагування та вирішення питань, пов’язаних з ефективним функціонуванням касаційної інстанції з перегляду кримінальних справ (проваджень) щодо корупційних злочинів.