flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Юрій Чумак взяв участь у круглому столі «Кредитні та іпотечні спори: судова практика»

24 травня 2019, 12:39

22 травня 2019 року суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Юрій Чумак взяв участь у засіданні круглого столу «Кредитні та іпотечні спори: судова практика», організованого Незалежною асоціацією банків України (НАБУ).

Під час заходу учасники обговорили питання щодо новацій законодавства у сфері кредитних та іпотечних спорів, стратегій позасудового звернення стягнення на предмет іпотеки, факторингу та відступлення прав вимоги, актуальної судової практики тощо. 

У виступі Юрій Чумак проаналізував актуальні тенденції судової практики в кредитних та іпотечних спорах. Крім того, він зупинився на проблемних питаннях призначення і проведення судових експертиз в господарському судочинстві.

Як зазначив Юрій Чумак, на сьогоднішній день принцип змагальності сторін, вибір ефективного способу захисту, ретельне вивчення матеріалів справи, а також вміння доводити ту чи іншу правову позицію і забезпечують позитивний результат учасникам судового процесу. У свою чергу, основними принципами для суддів при розгляді спорів є справедливість, дотримання строків, єдність судової практики, захист прав та інтересів суб’єктів господарювання.

На завершення доповіді суддя КГС ВС відповів на численні запитання учасників заходу.