flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ККС ВС взяли участь у міжнародній конференції з питань внутрішнього переміщення

23 травня 2019, 10:16

21 травня 2019 року судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Микола Мазур, Олександр Марчук, Олег Могильний та начальник правового управління (IV) департаменту аналітичної та правової роботи Верховного Суду Михайло Шумило взяли участь у міжнародній конференції з удосконалення правової бази, судової практики та тренінгових програм з питань внутрішнього переміщення, організованій Проектом Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень» (Проект РЄ).

Мета конференції полягала у розробці шляхів покращення законодавства України, вдосконалення практики національних судів та тренінгових програм з питань внутрішнього переміщення осіб відповідно до стандартів Ради Європи.

У своїй промові Режі Брійя, спеціальний радник Генерального секретаря Ради Європи для України, зазначив, що це вже другий проект РЄ, покликаний розширити можливості та посилити спроможність внутрішньо переміщених осіб шляхом вироблення як короткострокових, так і довгострокових рішень. Разом з тим він відзначив, що Рада Європи працює в Україні у співпраці з іншими міжнародними партнерами з метою ефективного вирішення ситуації.

Під час конференції відбулося обговорення переглянутого базового аналізу щодо вдосконалення національного законодавства України стосовно захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб та рекомендацій до нього, а також представлення публікації «Національна судова практика з питань внутрішнього переміщення: застосування стандартів Ради Європи», підготовлених в рамках Проекту РЄ.

Окрім того, учасники конференції мали змогу ознайомитися з європейською програмою з навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій (HELP): курс Ради Європи з питань внутрішнього переміщення.

Довідково. Проект Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень» впроваджується в межах Плану дій Ради Європи для України на 2018–2021 роки з метою посилення спроможності внутрішньо переміщених осіб, переміщених фахівців, закладів та установ, а також інших ключових партнерів впливати на покращення системи захисту прав людини та доступу до правосуддя в Україні відповідно до стандартів Ради Європи.