flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Верховного Суду зустрілися з експертами Міжнародної консультативної групи з питань безпеки та юстиції

22 травня 2019, 08:06

Секретар Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Василь Огурецький та суддя ККС ВС Віктор Остапук зустрілися з експертами Міжнародної консультативної групи з питань безпеки та юстиції Александром Буряном та Жаном-Філіпом Котом в рамках співпраці з Проектом NORLAU (Норвезькі радники з питань верховенства права в Україні) «Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне впровадження пробації в Україні» (Проект Пробації NORLAU).

Метою зустрічі стало обговорення результатів роботи Проекту Пробації NORLAU та питань подальшої співпраці.

Представники Верховного Суду відзначили важливість та необхідність утвореної Міністерством юстиції України робочої групи з питань удосконалення законодавства у сфері застосування кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та обговорили з експертами результати її першого засідання, що нещодавно відбулося.

Під час зустрічі, зокрема, йшлося про необхідність працювати над концепцією альтернативних санкцій, реформуванням відповідного законодавства України, забезпеченням якнайшвидшої ресоціалізації засуджених осіб, розширеним застосуванням покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, змістовним наповненням пробаційних програм та впровадженням електронного моніторингу.

Також було зазначено, що Верховний Суд покликаний забезпечувати єдність судової практики, перевіряючи правильність застосування норм матеріального та процесуального права, в тому числі і з питання обрання належного виду та розміру покарання.

Представники Верховного Суду і міжнародні експерти погодилися з тим, що досягнуті результати мають відповідати, як цілям закону, так і цілям Проекту Пробації NORLAU.

Від Верховного Суду участь у зустрічі також взяли керівник департаменту аналітичної та правової роботи Расім Бабанли і заступник керівника апарату ВС – керівник секретаріату ККС ВС Юрій Хім’як.