flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КАС ВС Володимир Бевзенко взяв участь в обговоренні проекту Закону України «Про адміністративну процедуру»

15 травня 2019, 11:45

13  травня 2019 року у Комітеті з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України  відбувся круглий стіл з обговорення проекту Закону України «Про адміністративну процедуру», під час якого було презентовано урядовий законопроект, заслухано висновок Головного науково-експертного управління Апарату ВРУ та обговорено питання необхідності законодавчого врегулювання адміністративної процедури та окремі положення законопроекту.

Під час обговорення законопроекту суддя Верховного Суду в Касаційному адміністративному суді Володимир Бевзенко зазначив, що цей закон розрахований насамперед на громадян, які чекають, щоб адміністративні органи за зрозумілою процедурою надавали їм адміністративні послуги й адміністративні акти, за допомогою яких вони могли б реалізувати свої конституційні права, отримати захист своїх свобод та інтересів. Цей законопроект безумовно чітко визначатиме діяльність, функціонування суб’єктів публічної адміністрації, адміністративних органів, суб’єктів владних повноважень.

Володимир Бевзенко зазначив, що цей законопроект пов'язаний з Кодексом адміністративного судочинства України, тому на нього чекають не тільки громадяни, а й судді адміністративних судів.

На переконання судді КАС ВС, висловлені у ході обговорення сумніви щодо якості проекту Закону України «Про адміністративну процедуру» не мають під собою підстав. Він запевнив, що цей законопроект є одним з кращих взірців законотворення, який увібрав у себе найкращі традиції європейського адміністративного процедурного законодавства.

Серед учасників круглого столу були народні депутати, представники Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експертного і наукового середовища, міжнародні партнери.

Захід відбувся за сприяння та підтримки проекту Європейського Союзу «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) та проекту Академії Фольке Бернадотта «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні».