flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про забезпечення права на справедливий суд говорили у Верховному Суді під час міжнародної конференції

19 квітня 2019, 18:23

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська привітала учасників Міжнародної конференції «Роль Верховного Суду у демократичному суспільстві», організованої спільно з Проектом Твінінг «Посилення інституційної спроможності Верховного Суду у сфері захисту прав людини на національному рівні».

Єдність судової практики та незалежність суддів – це основа, на якій будується принцип забезпечення права на справедливий суд. Враховуючи міжнародні стандарти та рекомендації, можна зробити висновок, що єдність судової практики судді реалізують через такі механізми, як прийняття рішень і розв’язання найважливіших правових проблем, обмін досвідом. Але важливо також, щоб забезпечення єдності судової практики не стримувало розвитку права, наголосила Валентина Данішевська.

Голова Верховного Суду подякувала Керівнику Проекту, Віце-президенту Вищого суду землі в м. Кельні (ФРН) Крістіану Шмітц-Юстену, постійному раднику Проекту, судді Верховного суду Латвії Яутріте Брієде та всій команді Проекту за плідну тривалу співпрацю, яка сприяє досягненню максимальних результатів і мети співробітництва.