flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови ККС ВС взяла участь у семінарі в Черкасах

16 квітня 2019, 16:01

12 квітня 2019 року заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, секретар Другої судової палати Валентина Щепоткіна на запрошення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Черкаської області взяла участь у семінарі з підвищення кваліфікації для адвокатів Черкаської області, який проходив на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Одним із основних питань семінару стало обговорення реалізації принципу забезпечення права на захист як загальної засади кримінального провадження. Також обговорювалися шляхи досягнення відповідності змісту та форми кримінального провадження іншим загальним засадам, передбаченим кримінальним процесуальним законом України.

Учасники семінару обговорили усталену практику реалізації процесуальних прав підозрюваних, обвинувачених, виправданих, засуджених, зокрема, право збирати і подавати докази через призму їх належності та допустимості, брати особисту участь у кримінальному провадженні та користуватися правовою допомогою захисника з метою підвищення ефективності захисту.

Суддя Верховного Суду також розповіла про механізми забезпечення єдності судової практики, що передбачені ст. 434‑1 Кримінального процесуального кодексу України.

На завершення Валентина Щепоткіна подякувала організаторам за запрошення, а учасникам семінару – за активну і професійну дискусію та висловила сподівання, що проведення подібних заходів, присвячених іншим актуальним темам судової практики, стане традиційним.