flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Вищого антикорупційного суду склали присягу

12 квітня 2019, 18:08

Учора, 11 квітня, у приміщенні Верховного Суду новопризначені судді Вищого антикорупційного суду та судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду відповідно до ст. 57 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» склали присягу в присутності Президента України Петра Порошенка.

Участь в урочистій церемонії присяги взяли також Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, Голова Ради суддів України Олег Ткачук, а також члени ВРП, члени ВККС, посли іноземних держав, представники міжнародних організацій та судді Верховного Суду.

Вітаючи суддів, Глава держави наголосив: «Вищий антикорупційний суд має значно посилити усю судову систему України і стане  справжньою опорою для нашої держави у надзвичайно важливій сфері – сфері боротьби з корупцією». Він нагадав, що до конкурсних процедур були залучені висококваліфіковані міжнародні експерти з багатьох країн – колишні судді та прокурори з Великої Британії, Канади, Данії, Литви, Македонії.

«Я розумію, що на цьому важкому шляху боротьби з корупцією кожен із вас зробив вибір на користь української держави, поставивши особисту безпеку на друге місце. І я дуже вдячний вам за цей непростий вибір», – звернувся Президент до новопризначених суддів.

За його словами, через зміни профільного законодавства в Україні працюють європейські стандарти судочинства. «Ми вдосконалюємо кримінальний процес, використовуючи найкращі світові практики, насамперед, практику Європейського суду з прав людини», – наголосив Президент і підкреслив, що український народ чекає на початок роботи Вищого антикорупційного суду.

Валентина Данішевська привітала новопризначених суддів Вищого антикорупційного суду і побажала мудрості, відваги, досягнення успіхів на обраному шляху, щоб їм завжди вдавалося урівноважувати терези Феміди. Адже, з одного боку, йдеться про дуже важливе питання – жорстку боротьбу з корупцією, а з іншого − мають бути забезпечені права людини.

«Ми з вами маємо спільні завдання та спільну стратегічну мету. Тільки разом ми зможемо виконати головне завдання − підвищити авторитет судової влади та забезпечити довіру суспільства до неї», − зауважила Голова ВС.