flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На VI Міжнародному податковому форумі позитивно відзначили роботу Верховного Суду

11 квітня 2019, 11:04

Міжнародні тенденції у регулюванні податкових правовідносин, гармонізацію українського національного законодавства відповідно до міжнародних стандартів у сфері оподаткування, удосконалення податкового адміністрування, актуальну судову практику у податкових спорах обговорювали учасники VI Міжнародного податкового форуму 10 квітня 2019 року.  У заході взяли участь представники влади, бізнесу, юридичного ринку. Від Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді у якості учасника була присутня суддя Валентина Юрченко.

Під час виступів експерти, зокрема, звернули увагу на актуальні тенденції щодо розв’язання податкових спорів.

Партнер, керівник податкової практики ЮФ Evris Андрій Реун відзначив  позитив, який намітився в практиці розв’язання податкових спорів після початку роботи Верховного Суду. За його словами, касаційна інстанція задає тон у розбудові взаємовідносин між бізнесом та фіскальними службами. Визначеність у судовій практиці Верховного Суду дозволяє платникам податків та податковим юристам належним чином планувати господарські операції.

Президент IFA Ukraine Наталія Блажівська звернула увагу на велике навантаження суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду у палаті з розгляду податкових спорів (за весь період роботи до КАС ВС надійшло понад 30 тисяч справ).  На думку спікера, аналіз практики Верховного Суду свідчить про те, що судді концентруються на більш детальному аналізі найактуальніших проблем у податкових правовідносинах.

Суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді Валентина Юрченко вважає корисною участь суддів у таких публічних заходах, де можна почути оцінку роботи судової системи, а також дізнатися про нові міжнародні тенденції регулювання податкових правовідносин.