flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ККС ВС долучився до обговорення питання щодо інституту пробації

10 квітня 2019, 08:37

9 квітня суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Олександр Ємець узяв участь у круглому столі, присвяченому питанню пробації та альтернативних видів покарань в Україні.

Під час заходу були узагальнені перші здобутки, отримані в результаті реалізації українсько-нідерландського проекту «Пробація та альтернативні санкції в Україні» в рамках програми європейського партнерства МАТРА.

Учасники круглого столу також обговорили основні проблемні питання щодо ефективної діяльності установ, залучених до розбудови інституту пробації в Україні (судів, органів прокуратури та органів пробації), дізналися про досвід застосування пробації в Нідерландах.

Окрім того, запрошені зосередилися на розробці покрокової дорожньої карти спільної діяльності усіх партнерів проекту для його запровадження в трьох пілотних районах: Голосіївському та Деснянському районах міста Києва, Васильківському районі Київської області.

Довідково. Метою проекту «Пробація та альтернативні санкції в Україні» є справедливе та більш якісне здійснення правосуддя в нашій державі завдяки налагодженню роботи новоствореної системи пробації та сприянню індивідуалізованому підходу до вибору виду покарання. Проект реалізується Центром міжнародно-правового співробітництва (Нідерланди), Центром суддівських студій та Нідерландським Гельсінським комітетом за сприяння Верховного Суду, Генеральної прокуратури України, Міністерства юстиції України та Національної школи суддів України.