flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови ККС ВС взяла участь в обговоренні актуальних проблемних питань на семінарі в Хмельницькому

09 квітня 2019, 14:20

29 березня 2019 року заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, секретар Другої судової палати Валентина Щепоткіна взяла участь у навчальному семінарі «Проблемні питання застосування кримінального процесуального та цивільного процесуального законодавства», організованому Хмельницьким апеляційним судом.

Одним із основних питань семінару стало обговорення механізмів забезпечення ККС ВС єдності судової практики у світлі застосування норм матеріального та процесуального права.

Суддя Верховного Суду розповіла про інструменти, передбачені ст. 434‑1 Кримінального процесуального кодексу України, – рішення, які приймаються палатами, об’єднаною палатою ККС ВС, Великою Палатою ВС, та їх застосування в контексті єдності судової практики.

Учасники семінару також обговорили усталену практику затвердження вироків на підставі угод, застосування спеціальної конфіскації до вироків на підставі угод, призначення покарання за сукупністю злочинів та вироків, законність складу суду через застосування відводів та самовідводів.

Серед учасників семінару були представники суддівської спільноти Хмельницької та Чернівецької областей.

На завершення семінару Валентина Щепоткіна подякувала за запрошення, активну і професійну дискусію між учасниками семінару та висловила сподівання на проведення подібних семінарів, присвячених іншим актуальним темам судової практики.