flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Делегація Верховного Суду здійснила офіційний візит до Угорщини

05 квітня 2019, 15:37

4−5 квітня 2019 року представники Верховного Суду на запрошення голови Верховного Суду (Курії) Угорщини Петера Дарака відвідали м. Будапешт.

До складу української делегації увійшли Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, голова Касаційного кримінального суду у складі ВС Станіслав Кравченко, начальник відділу міжнародно-правової взаємодії ВС Ліна Губар та голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко.

Делегація завітала до Курії Угорщини, де зустрілася з керівництвом установи. Участь у цій зустрічі також взяли Посол України в Угорщині Любов Непоп та перший секретар Посольства України в Угорщині Олексій Кондик. Крім того, делегація з України відвідала Високий суд Будапешта.

Під час зустрічей обговорювалися питання щодо діяльності судових систем та особливостей роботи найвищих судових органів України та Угорщини. До того ж ішлося про те, які ефективні механізми забезпечення єдності судової практики застосовуються в обох державах, з якими проблемами стикаються судові інституції та як знаходять шляхи їх вирішення.

Представники ВС та їхні угорські колеги визначили напрями подальшої співпраці.

Цей візит сприятиме зміцненню професійних зв’язків між Курією Угорщини і ВС та обміну досвідом між судами двох держав.