flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС взяла участь у відкритті програми навчання для суддів Вищого антикорупційного суду

02 квітня 2019, 10:32

1 квітня відбулося урочисте відкриття Орієнтаційної програми навчання рекомендованих Вищою радою правосуддя кандидатів для призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду, яке триватиме три тижні.

До участі в заході долучилася Голова Верховного Суду Валентина Данішевська. Вона привітала колег із перемогою в конкурсі та підкреслила, що такі освітні програми є особливо актуальними для принципово нової судової інституції.

Також Голова ВС зауважила, що очікування суспільства від Вищого антикорупційного суду є досить високими, тож суддям доведеться працювати під пильним оком громадськості. У цьому контексті надважливим є належне  інформування широкого загалу про діяльність суду та ухвалені ним рішення.

На думку Валентини Данішевської, поряд із курсами  з написання судових рішень та особливостей розгляду справ, пов’язаних із корупцією, необхідним є і навчання правилам комунікації із суспільством.

Голова Верховного Суду нагадала, що за останній рік Україна піднялася на десять сходинок у рейтингу «Індекс сприйняття корупції», який щороку складає міжнародна організація Transparency International, посівши 120-е місце зі 180 країн.

Валентина Данішевська висловила сподівання, що завдяки ефективній роботі Вищого антикорупційного суду Україна й надалі впевнено рухатиметься у напрямку посилення своїх позицій та подолання корупції.