flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Верховного Суду Ганна Вронська взяла участь в обговоренні гендерної проблематики

27 березня 2019, 17:42

25 березня 2019 року суддя, секретар судової палати Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Ганна Вронська взяла участь у заході «Розширення прав і можливостей жінок у державному управлінні», який було організовано ГО "Професійний уряд" за підтримки ПРООН в Україні та Фонду Конрада Аденауера.

Під час панельної дискусії Ганна Вронська розповіла про останні тенденції жіночого лідерства у світі, його передумови та історичне підґрунття в нашій країні, про рівність жінок і чоловіків у Верховному Суді, а також проаналізувала статистику гендерного розподілу у судовій системі України загалом. Суддя Верховного Суду поділилася власним досвідом подолання гендерних стереотипів та упереджень в юридичній професії та надала поради молодим учасникам заходу:

"Багато перешкод у ваших думках, але ще більше можливостей у ваших руках. Зараз саме час розпочати щось змінювати. Попросіть інших жінок та чоловіків про допомогу, підтримуйте одна одну і Ви зможете досягти будь-яких цілей", – наголосила Ганна Вронська.

У заході також взяли участь народний депутат України, заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольга Бєлькова, керівник програми демократичного врядування, ПРООН в Україні Маркус Бранд, голова офісу  Фонду Конрада Аденауера в Україні Габріель Бауманн, заступниця Голови Представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн та інші учасники.

Інші учасниці дискусії поділилися власним досвідом, як долати гендерні виклики та боротися за розширення прав і можливостей жінок – державних службовців, активно включатися у процес прийняття рішень на місцевому на національному рівнях.