flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Володимир Селіваненко взяв участь у роботі круглого столу ААУ «Відшкодування судових витрат у справах щодо об’єктів права ІВ»

22 березня 2019, 12:22

21 березня 2019 року Асоціація адвокатів України провела круглий стіл «Відшкодування судових витрат у справах щодо об’єктів права інтелектуальної власності», участь у якому взяв суддя – секретар судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством КГС ВС Володимир Селіваненко.

Спікерами заходу стали судді Господарського суду міста Києва Оксана Блажівська та Ганна Бондаренко, судові експерти та експерти-практики у сфері інтелектуальної власності. Модерувала зустріч голова Комітету з інтелектуальної власності ААУ та керуючий партнер патентно-юридичної компанії Марія Ортинська.

На думку організаторів круглого столу, судові витрати у справах щодо об’єктів прав інтелектуальної власності – не просто складна теоретична тема. Адже на практиці судді, адвокати та інші учасники процесу постійно стикаються з проблемами відшкодування судових витрат.

Під час зустрічі активно дискутувалися питання, зокрема, що взагалі входить до судових витрат; відшкодування витрат на правничу допомогу, пов’язаних із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів та експертів для проведення експертизи, та інших; як визначається розмір та як розподіляються судові витрати; чи працює система забезпечення та попередньої оплати судових витрат і под.