flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді КГС ВС взяли участь у спільному засіданні Комітету з конкурсного права і Комітету податкового та митного права АПУ

05 березня 2019, 09:59

4 березня 2019 року судді судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Володимир Білоус, В’ячеслав Пєсков, Ніна Ткаченко та суддя-спікер цієї палати Сергій Жуков взяли участь у спільному засіданні Комітету з конкурсного права і Комітету податкового та митного права Асоціації правників України на тему «Обговорення застосування природи податкових зобов’язань, які виникають при ліквідації банкрута».

В обговоренні також взяли участь Голова Комітету з конкурсного права АПУ, партнер Ario Law Firm Ірина Сербін; Голова комітету з податкового та митного права АПУ, старший партнер АК "Соколовський і партнери" Тетяна Лисовець; член Правління АПУ, партнер Ario Law Firm Юліан Хорунжий; керівник експертної групи з банкрутства Директорату правової політики у сфері судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів Міністерства юстиції України Владислав Філатов, юридичний радник Центру комерційного права, національний експерт Проекту ЄС «ПРАВО-Justice» Ігор Ніколаєв; суддя ВГСУ Володимир Поліщук; представники Державної фіскальної служби України; партнери, радники та адвокати провідних профільних юридичних компаній; арбітражні керуючі; експерти та ЗМІ.

Під час заходу правники детально обговорили практику застосування ДФС абз. 4 ч. 1 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та практику вирішення цієї категорії спорів Верховним Судом.

Зокрема, дискутувалися нагальні питання: чи можуть виникати у банкрутів додаткові податкові зобов’язання в процедурі ліквідації; яку природу вони мають і як співвідносяться між собою: поточні, додаткові чи інші; необхідність формування єдиного підходу та правової визначеності і под.

Порушені питання є давно назрілими й наболілими у сфері банкрутства і потребують остаточного та однозначного вирішення.