flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер КГС ВС Сергій Жуков взяв участь у роботі круглого столу

15 лютого 2019, 14:49

14 лютого 2019 року суддя-спікер судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Сергій Жуков взяв участь у роботі круглого столу «Рік нового процесуального законодавства: очікування і перші висновки».

Учасниками заходу також були юрисконсульти компаній, представники НБУ, ФГВФО та бізнес-асоціацій, юристи юридичних компаній і представники міжнародних організацій.

У ході дискусії обговорювалися питання, зокрема: чи виправдала реформа процесуального законодавства очікування міжнародних організацій; чи стало легше супроводжувати справу в суді (нові інструменти доказування, строки розгляду тощо); відшкодування судових витрат (судовий збір, витрати на адвокатів тощо); нюанси касаційного оскарження по-новому: чи виправдав себе новий судовий процес з точки зору роботи Верховного Суду і под.

Суддя-спікер КГС ВС Сергій Жуков виступив у межах другої панелі круглого столу «Рік нових процесуальних кодексів очима ключових стейкхолдерів в судовому процесі». Він нагадав, що 18 жовтня 2018 року парламент нарешті прийняв Кодекс України з процедур банкрутства, який, як і кожен новий закон, має суттєві та важливі зміни, що у найближчому майбутньому істотно вплинуть на процедури банкрутства. На думку Сергія Жукова, новий Кодекс не лише відкриває нові можливості для фізичних осіб, але й вдосконалює процедуру корпоративного банкрутства, зробивши її прозорішою, що має значно підвищити інвестиційну привабливість України.

Суддя-спікер також детально зупинився на особливостях та специфіці розгляду справ про банкрутство, окремих новелах Кодексу та питаннях щодо їх застосування судами. Крім того, він прокоментував окремі висновки ВС у господарських спорах зазначеної категорії.