flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя, секретар судової палати КГС ВС Ганна Вронська взяла участь у V LEGAL BANKING FORUM

07 лютого 2019, 10:13

6 лютого 2019 року відбувся V LEGAL BANKING FORUM, традиційно організований тижневиком «Юридическая практика».

У роботі сесії «Спори за участю банків» взяли участь суддя, секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС Ганна Вронська і начальник управління забезпечення роботи зазначеної судової палати Дмитро Умрихін.

Під час виступу Ганна Вронська проаналізувала стан судової практики щодо вирішення спорів, пов’язаних із застосуванням банківського законодавства,  навела статистичні дані щодо розгляду КГС ВС справ у спорах цієї категорії.

Крім того, доповідач зупинилася на найактуальніших правових позиціях КГС ВС та Великої Палати ВС щодо вирішення спорів за участю банків, зокрема на особливостях процедури стягнення заборгованості та виконання кредитних договорів, порядку забезпечення виконання кредитних договорів, визнанні недійсним кредитного договору, забезпечувального зобов'язання, а також припиненні забезпечувального зобов'язання.

Ганна Вронська також акцентувала на тому, що 4 лютого 2019 року введено в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування», яким внесено зміни до низки статей Цивільного кодексу України та Закону України «Про іпотеку».

Пропонуємо ознайомитися з презентацією судді, секретаря судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС Ганни Вронської «Правові позиції Верховного Суду у справах зі спорів, пов'язаних із застосуванням банківського законодавства».