flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд звільнив з-під варти трьох добровольців батальйону «Айдар»

06 лютого 2019, 16:45

Судді Верховного Суду у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду розглянули 5 лютого 2019 року справу № 233/514/16-к щодо добровольців батальйону «Айдар» Миколи Агапова, Романа Щурова та Вадима Фещенка, звинувачених у розбої та посяганні на життя співробітника правоохоронних органів.

Суд частково задовольнив касаційні скарги і скасував вирок Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 7 грудня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Донецької області від 14 травня 2018 року щодо М. Агапова та В. Фещенка, а також у порядку ч. 2 ст. 433 КПК України щодо Р. Щурова і призначив новий розгляд у суді першої інстанції.

З урахуванням тривалості перебування звинувачених добровольців батальйону «Айдар» під вартою на стадії досудового слідства та розгляду справи в судах колегія суддів ККС ВС постановила звільнити їх із-під варти. М. Агапова – негайно в залі суду, а В. Фещенка та Р. Щурова – після надходження ухвали до місць позбавлення волі, де вони перебувають.

Постанова набрала законної сили з моменту проголошення, є остаточною та не підлягає оскарженню.