flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська перебуває у Страсбурзі з робочим візитом

24 січня 2019, 20:48

24 січня розпочався дводенний робочий візит Валентини Данішевської до Страсбурга на запрошення Голови Європейського суду з прав людини Гвідо Раймонді. Мета візиту Голови Верховного Суду – участь в урочистостях з нагоди відкриття судового року Європейського суду з прав людини та в роботі семінару «Зміцнення довіри до судової влади».

Під час сьогоднішньої зустрічі з Головою Європейського суду з прав людини Гвідо Раймонді Валентина Данішевська розповіла про результати діяльності Верховного Суду за перший рік. Учасники дискусії обговорили стан виконання рішень ЄСПЛ в Україні та зупинилися на процедурі імплементації Протоколу № 16 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Участь у цій зустрічі взяла й суддя Європейського суду з прав людини від України Ганна Юдківська та Секретар ЄСПЛ Родерік Лідделл.

Валентина Данішевська також зустрілася з в.о. керівника Департаменту виконання рішень ЄСПЛ Фрідріком Сундбергом. Учасниками зустрічі були й керівник відділу Департаменту виконання рішень ЄСПЛ Павло Пушкар, керівник сектору Департаменту виконання рішень ЄСПЛ Клер Браун та координатор проектів відділу з реформ сектору правосуддя Департаменту правосуддя правового співробітництва Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Андрій Кавакін.

Крім того, Голова Верховного Суду провела зустріч з Генеральним директором Генерального директорату з прав людини і верховенства права Крістосом Джакомопулосом, Спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя, керівником Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ханне Юнкер і Секретарем Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) Томасом Маркертом.

До делегації від Верховного Суду входила також начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар.
Цей візит був організований за сприяння Проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».