flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретарі судових палат КГС ВС зустрілися з представником CLDP

16 січня 2019, 18:02

14 січня 2019 року у КГС ВС відбулася зустріч секретарів судових палат КГС ВС з юристом Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США Дмитром Скринькою.

Секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство Володимир Погребняк, секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Тетяна Дроботова, секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Ганна Вронська, заступник секретаря судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством Ірина Булгакова та заступник керівника апарату ВС – керівник секретаріату КГС ВС Наталія Пляс обговорили з юристом CLDP пріоритетні напрями співпраці у питаннях запровадження програм обміну досвідом із суддівським корпусом США щодо вирішення комерційних спорів та план і теми для майбутніх спеціалізованих семінарів для суддів господарських судів.

Судді КГС ВС високо оцінили багаторічний внесок CLDP у розвиток судової системи України, особливо у ході її реформування, та наголосили на важливості й високій якості навчальних заходів, які проводяться у межах Програми.

Зі свого боку Дмитро Скринька також подякував суддям КГС ВС за активну участь у проектах CLDP та запевнив, що всі вони плануються та реалізуються з урахуванням потреб, побажань і пропозицій суддів. Він нагадав, що  таким чином в липні минулого року було презентовано Посібник для суддів з питань інтелектуальної власності, підготовлений за сприяння CLDP у координації з Федеральним судовим центром, Вищою радою правосуддя та Верховним Судом. Крім того, 13–14 листопада 2018 року у Києві відбувся семінар з винесення судових рішень у фінансових спорах для суддів господарської юрисдикції, організований за сприяння CLDP у координації з Верховним Судом.

«Ми завжди намагаємось адаптувати наші напрями діяльності до потреб Верховного Суду», – запевнив представник CLDP.

Учасники зустрічі висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю та обмін досвідом, зокрема шляхом проведення спільних навчальних тренінгів, семінарів, конференцій і под.

 

Довідково.

Програма розвитку комерційного права (CLDP) створена у 1992 році та має на меті надання технічної допомоги у сфері комерційного права державному та приватному сектору країн з перехідною економікою для підтримки цілей їхнього економічного розвитку. CLDP надає навчальні та консультативні послуги представникам влади, законодавцям, працівникам регуляторних органів, суддям, правникам, освітянам та іншим зацікавленим сторонам. У межах технічної допомоги, яка надається Урядом США Україні, Державний департамент США доручив CLDP надавати технічну допомогу Україні, зокрема в сфері судового розгляду господарських (комерційних) спорів.