flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді відбулася презентація книги Пола Гаудера «Верховенство права у реальному світі»

22 грудня 2018, 15:40

Сьогодні, 22 грудня, громадська організація «Європейський центр верховенства права» презентувала україномовне видання праці відомого американського професора Пола Гаудера. Захід відвідали судді Верховного Суду та працівники апарату.

Як зазначив під час презентації Голова Європейського центру верховенства права Дмитро Лученко, книга «Верховенство права у реальному світі», видана Кембриджським університетом у 2016 році , набула визнання у західному світі як фундаментальне сучасне дослідження. Вона не лише поглиблює та універсалізує розуміння складної категорії «верховенство  права», а й надає критерії для його вимірювання у конкретних суспільствах.

 «На жаль, сьогодні Україна посідає лише 77 місце серед 112 країн світового рейтингу верховенства права, і тому нам, безумовно, ще багато над чим треба працювати, і я вірю, що завдяки Вам ми піднімемося в згаданому рейтингу на значно вищу позицію», ­– звернувся до суддів Верховного Суду Дмитро Лученко.

Голова Європейського центру верховенства права також зазначив, що книга не продається, 1000 примірників, надрукованих у лімітованій серії, центр дарує провідним юристам країни.