flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Саме ми маємо забезпечити довіру громадськості до судової влади», – Ганна Вронська

22 грудня 2018, 09:29

На цьому суддя Верховного Суду наголосила під час виступу на конференції, присвяченій першій річниці роботи Верховного Суду.

«Зараз в Україні триває судова реформа, яка має привести судову систему у відповідність до європейських стандартів, щоб кожен українець міг розраховувати на справедливий суд та захистити своє право, – зауважила  Ганна Вронська. – На кожному етапі цієї судової реформи особлива увага громадськості, суспільства та наших міжнародних партнерів приділяється питанню доброчесності. Забезпечення принципу доброчесності залежить не лише від законодавчих або інституційних змін, а насамперед від нас із вами, від нашої поведінки, нашого ставлення до своїх обов’язків, і саме ми маємо забезпечити довіру громадськості до судової влади, до Верховного Суду, завдяки, в тому числі, й дотриманню високих етичних стандартів».

В контексті судової реформи окрему увагу суддя ВС приділила питанням щодо змін законодавства, підвищення ролі громадськості у доборі суддів, етапів проходження конкурсу до ВС, а також зміни процедури призначення на посаду судді.

«ВС працює вже рік і не стоїть осторонь процесів, які відбуваються в ході судової реформи. Так, на виконання Закону України «Про запобігання корупції» нещодавно була затверджена Антикорупційна програма ВС, яка наразі перебуває на затвердженні у НАЗК. Її метою є створення у ВС ефективної системи запобігання корупційним і пов’язаним із корупцією правопорушенням, спрямованої на підвищення рівня довіри до ВС та зростання його авторитету в суспільстві», – зазначила Ганна Вронська.