flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд підписав Протокол про співпрацю з Програмою USAID «Нове правосуддя»

21 грудня 2018, 17:22

20 грудня 2018 року Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та керівник Програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон підписали Протокол про співпрацю між Верховним Судом та Програмою USAID «Нове правосуддя».

Метою співпраці є підвищення довіри до судової влади, посилення інституційної спроможності  Верховного Суду та сприяння виконанню судових рішень. Серед основних завдань ­– покращення системи електронного діловодства ВС та розроблення програм для попередження корупційних злочинів у судовій системі, а також проведення навчальних тренінгів серед суддів та працівників апарату ВС задля підвищення рівня професійних знань. Крім того, планується проведення регіональних обговорень з питань єдності судової практики та налагодження співпраці з Верховним судом США.

У заході також взяли участь заступник Директора Відділу сприяння розвитку демократії та врядування Регіональної Місії USAID в Україні та Білорусі Енн Хоппер, керівник програм розвитку демократії та врядування Відділу сприяння розвитку демократії та врядування Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові Олександр Піскун, заступник керівника Програми Наталія Петрова, юридичний радник Програми USAID Анна Сухова, менеджер зі зв'язків з громадськістю Олена Колесніченко та начальник  відділу міжнародно-правової  взаємодії Верховного Суду Ліна Губар.