flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проект ЄС «ПРАВО-Justice» сприятиме Україні у впровадженні оновленого законодавства про банкрутство

21 грудня 2018, 16:21

17 грудня 2018 року у КГС відбулася робоча зустріч національних експертів Проекту ЄС «ПРАВО-Justice» Ігоря Ніколаєва та Ірини Жаронкіної із суддями судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Володимиром Погребняком (секретар судової палати), Володимиром Білоусом, Сергієм Жуковим, В’ячеславом Пєсковим та Ніною Ткаченко.

У ході зустрічі сторони детально обговорили новели законодавства про банкрутство та можливі варіанти реалізації спільних організаційних заходів щодо їх впровадження.

Суддя-секретар судової палати КГС ВС Володимир Погребняк наголосив на важливості пошуку спільних із ЄС підходів до процедур банкрутства. Він зазначив, що прийнятий Кодекс України з процедур банкрутства відкриває нові можливості та робить цю процедуру більш прозорою. Проте необхідно максимально корисно використати час, наданий законодавцем до набуття Кодексом чинності, синхронізуватися міркуваннями із суддями господарських судів нижчих інстанцій.

Юридичний радник Центру комерційного права, національний експерт Проекту ЄС «ПРАВО-Justice» Ігор Ніколаєв погодився, що спільним і головним завданням на цьому етапі є підготовка до запровадження нових регуляцій та обмін думками. Завдання європейських партнерів – сприяти у запровадженні цієї реформи, зокрема й суддівському корпусу.

Національні експерти запевнили, що Проект ЄС готовий надавати всебічну підтримку у впровадженні оновленого законодавства про банкрутство. Сторони обговорили низку майбутніх заходів, серед яких будуть і навчальні тренінги.

Свого часу голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі також наголошував, що в рамках Угоди про асоціацію ЄС підтримуватиме Україну в питанні реформування сектору юстиції: «Судова реформа є пріоритетною серед цілей, завдань і зусиль, визначених Угодою на підтримку цієї реформи, оскільки вона важлива для встановлення верховенства права в Україні в цілому».