flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівників секретаріату КЦС ВС навчали вдало адаптуватися до змін

17 грудня 2018, 12:36

У сучасному світі, поряд з проблемою емоційного вигорання, не менш важливим є питання вдалої адаптації до швидких змін, які відбуваються у професійній діяльності. Вчасне формування і застосування механізмів психологічного захисту та навичок вдалого управління конфліктами покликані  попереджати цілу низку небезпек, зумовлених  зовнішнім середовищем.

У Касаційному цивільному суді у складі Верховного Суду відбулися семінари на тему «Взаємодія та взаємоповага як основа вдалої адаптації до змін». Участь у п’яти тренінгах почергово взяли усі працівники Секретаріату КЦС ВС. Після закінчення семінарів усі слухачі навчального курсу отримали сертифікати.

Навчання відбувалося у межах другого етапу пілотного проекту «Психологічна мотивація державних службовців – новий курс розвитку державного управління» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» та Національної школи суддів України.

Навчальний курс викладали провідні спеціалісти у галузі психології Сергій Миронець – доцент кафедри психології Київського національного торговельно-економічного університету, професор кафедри пожеж та безпеки життєдіяльності Інституту державного управління у сфері цивільного захисту та Андрій Маслюк – науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів НШСУ, кандидат психологічних наук. У межах навчального процесу учасникам заходу було запропоновано лекційний матеріал «Основи формування механізмів психологічного захисту особистості в умовах агресивного соціуму», а також практичне заняття з елементами тренінгу «Управління конфліктами та ефективна взаємодія як елемент успішної адаптації до змін».

Під час навчального курсу Сергій Миронець звернув увагу присутніх на відомий вислів Елвіна Тофлера: «Безграмотними в XXI столітті будуть не ті, хто не вміють писати і читати, а ті, хто не вміє вчитися, розучуватися і переучуватися». І справді, шалені темпи розвитку комп’ютерних технологій, засобів передачі інформації зумовлюють необхідність бути гнучкими та мобільними при виконанні поставлених завдань. Тож у сьогоденні важко переоцінити важливість уміння адаптуватися до швидких змін і при цьому правильно виходити з конфліктних  ситуацій.

Саме тому особлива увага була надана темі управління конфліктами. Зокрема, під час практичних занять тренери допомогли присутнім відпрацювати різні техніки для вирішення конфліктів у змодельованих ситуаціях з метою забезпечення якісного надання судових послуг.

Наприкінці тренінгів начальник відділу підготовки працівників апаратів судів НШСУ Віктор Лисак привітав усіх присутніх з успішним проходженням семінарів та висловив сподівання, що усі набуті під час цього навчання знання й досвід принесуть користь усім учасникам як у професійному, так і в повсякденному житті.