flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Володимир Гройсман: «Для нас ключовим завданням є відновлення довіри суспільства до влади»

14 грудня 2018, 15:46

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 14 грудня 2018 року, під час конференції «Роль Верховного Суду в забезпеченні прав і свобод людини», присвяченої першому року роботи ВС.

«Для нас ключовим завданням є відновлення довіри суспільства до влади в цілому. Якщо ми говоримо про довіру, то вона може з’явитись тільки через конкретні рішення. І те, що судова гілка влади має бути однією із найбільш авторитетних в країні, у мене не має жодного сумніву», – зауважив Прем`єр-міністр.

Він також наголосив, що саме у суддів ВС є шанс встановлювати верховенство права і відновлювати віру суспільства у справедливість. «Глибоко переконаний у тому, що це не просто черговий етап чергової реформи в Україні. Це важливе фундаментальне завдання, – акцентував Володимир Гройсман. – У нас не буде другого шансу створити другий Верховний Суд в Україні. Але від Верховного Суду до місцевих судів ми маємо запровадити нові стандарти і принципи».

Прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд сприймає і підтримує повну незалежність суду. «Це є запорукою того, що насправді ми встановимо у нашій державі верховенство права і будемо прикладом для багатьох інших країн. І, найголовніше, здобудемо омріяну повагу від суспільства», – сказав Володимир Гройсман.