flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Верховний Суд має стати прикладом для інших судів», – Президент України

14 грудня 2018, 13:39

На цьому Президент України Петро Порошенко наголосив у вітальному слові під час конференції «Роль Верховного Суду в забезпеченні прав і свобод людини», присвяченої першому року діяльності нового Верховного Суду.

«Минулого року ми з вами були свідками, як судді нового Верховного Суду складали присягу, а сам Верховний Суд розпочинав свою роботу. Минув лише рік від початку роботи Верховного Суду, але дуже багато вдалося зробити за цей час», – зазначив Глава держави.

За його словами, метою судової реформи було створити сильний, незалежний суд, вільний від корупції, суд, який діє на засадах верховенства права, сповідує принципи компетентності, незалежності, неупередженості та відповідальності.

Реальна перебудова системи, зміна підходів до створення судів, добору суддів, побудови органів суддівського врядування за кращими європейськими моделями – це все почалося лише після внесення змін до Конституції України щодо правосуддя у 2016 році. За словами Президента України, два роки тому всі лише мріяли про нову судову систему, про нові підходи в роботі суду, нові, зрозумілі, правила судового процесу, які змінять підходи до відповідальності та справедливості у нашій державі.

«Сьогодні крок за кроком ми втілюємо їх у життя. Верховний Суд яскраво демонструє, що все це можливо на практиці. Тож відтепер і надалі від вас, шановні судді, залежить, чи втримаємо ми ці позиції, чи стане Верховний Суд реальним лідером змін у судовій владі, і врешті-решт – як швидко судова влада стане сильною, незалежною і ефективною в інтересах кожного українця. Верховний Суд має стати прикладом для інших судів: і новостворених апеляційних, і окружних, які будуть створені, і Вищого антикорупційного суду, і Вищого суду з питань інтелектуальної власності, конкурси до яких проводить Вища кваліфікаційна комісія суддів України», – наголосив Глава держави.

«Я вірю в кожного з вас, я точно вірю в справедливий український суд, я вірю в Україну», – такими словами завершив своє привітання Петро Порошенко.