flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівник апарату Верховного Суду взяв участь в Інтенсивній програмі з вивчення європейського права та економіки

08 січня 2019, 09:32

У період з 12 листопада по 20 грудня 2018 року працівник апарату Верховного Суду Михайло Вайнагій взяв участь в Інтенсивній програмі з вивчення європейського права та економіки на базі Ризької вищої школи права.

Серед учасників програми були представники країн Східного партнерства (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Україна), Західних Балкан (Албанія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Сербія, Чорногорія), Єгипту та Палестини.

Навчальний курс передбачав ознайомлення з європейським правом та інтеграцією, розробкою державної політики та належним врядуванням (good governance), проектним менеджментом для державного сектору, фундаментальними правами людини, управлінням економічною кризою, міжнародними відносинами та економічною дипломатією.

Учасники цієї навчальної програми відвідали Латвійський парламент (Сейм), Конституційний суд, Міністерство закордонних справ, Офіс Омбудсмена, Представництво Європейського Союзу в Латвії, Державне управління справами та Верховний суд Латвії, а під час візиту до Брюсселя і Люксембургу – ознайомилися з роботою основних органів Європейського Союзу, зокрема Суду ЄС.

Під час навчання учасники детально ознайомилися з функціональними процесами інституцій Європейського Союзу, загальноєвропейськими інтеграційними процесами та роботою органів державної влади Латвії на євроінтеграційному шляху.
Участь у Програмі стала можливою завдяки підтримці Міністерства закордонних справ Латвії та інших міжнародних донорів, зокрема Шведського Інституту та Уряду Королівства Норвегія.