flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник Голови Верховного Суду, голова КГС ВС Богдан Львов взяв участь у відкритті Форуму молодих юристів

22 листопада 2018, 10:55

21 листопада 2018 року Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України спільно з Міністерством юстиції України провели Форум молодих юристів.

Захід започаткований у 2009 році для обговорення проблемних питань застосування законодавства між органами державної влади, сектором бізнесу та громадськістю.

Головними ідеями Форуму є обговорення та пошук шляхів вирішення ключових проблем у правовому вимірі; налагодження ефективної та системної співпраці молодих юристів з органами державної влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями та бізнес-сектором; обговорення умов і можливостей професійної реалізації юристів – молодих лідерів, долучення їх до реалізації правоосвітньої і правовиховної місії Форуму та до нормотворчих процесів.

У заході взяли участь керівництво Верховного Суду і Міністерства юстиції України, провідні адвокати, юристи-практики, представники державних установ, власники бізнесу, молоді вчені, студенти-правники старших курсів та громадські діячі.

Цьогорічний Форум присвячений ризикам у кримінальному провадженні, податковій сфері та судовому процесі і пройшов у форматі трьох сесій: «Захист бізнесу від сучасних ризиків», «Захист інтелектуальної власності в Україні» та «Проблеми вирішення сімейних спорів».

З вітальним словом перед учасниками Форуму виступив заступник Голови Верховного Суду, голова КГС ВС Богдан Львов. Він наголосив, що наразі у всьому світі спостерігається тенденція, коли інноваційні технології розвиваються швидше за економіку в цілому, водночас зростання економічних відносин випереджає їх законодавче оформлення. Тому всі законодавчо не врегульовані питання випадають на долю юристів та адвокатів, а в кінцевому рахунку, якщо не знайшли вирішення в позасудовому порядку, - підпадають під юрисдикцію судів. Відповідно роль юристів зростає, а тому суспільство потребує більш фахових підходів до вирішення наявних проблем. Проте у нас поки що поняття «кількість» не є тотожним поняттю «якість». Бо нібито в країні дуже багато юристів, але як суддя, який слухає не лише інтелектуальні спори, з прикрістю змушений констатувати, що фахових – не вистачає. Тому фаховий юрист завжди знайде собі роботу. «А у вас ще є й дуже істотна перевага – це вік, який за будь-яких умов працює на вас, і якщо ви до цього додасте ще й фахову підготовку, то ваша конкурентоспроможність буде набагато вищою, ніж у інших. Якщо до того ж ви зможете навчитися на чужих помилках, то це буде набагато корисніше для ваших клієнтів, для ваших підприємств і організацій, ніж коли будете навчатися на власних помилках. Знання – це те, що носити з собою не важко, але дуже корисно», – наголосив  заступник Голови Верховного Суду, голова КГС ВС Богдан Львов, звертаючись до молодих юристів, та побажав їм плідної праці, нових персональних і колективних досягнень.