flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська взяла участь у роботі VII Судового форуму

16 листопада 2018, 15:52

Сьогодні, 16 листопада в Києві проходить другий день Судового форуму. Учасниками заходу стали провідні міжнародні експерти у сфері судочинства та представники судової влади України.

Під час виступу Валентина Данішевська розповіла про діяльність Верховного Суду та про механізм взаємодії ВС з Європейським судом з прав людини, який передбачений Протоколом № 16 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Крім того, доповідач навела статистичні дані щодо стану розгляду справ та повідомила про те, як запроваджені законодавчі зміни допомагають впоратися з навантаженням.  

«З початку роботи Верховного Суду, крім нових справ, які надходили безпосередньо до ВС, ми отримали ще справи від Верховного Суду України та Вищих спеціалізованих судів, і сьогодні маємо величезне навантаження на кожного суддю. Водночас процесуальні фільтри, зразкові справи, перехід до письмового розгляду замість усних слухань допомагають нам розглядати швидше таку кількість справ»,– сказала Голова Верховного Суду.

З презентацією Валентини Данішевської «Результати діяльності Верховного Суду» можна ознайомитися тут.