flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ВС взяли участь у круглому столі «Актуальні проблеми господарського права і процесу»

09 листопада 2018, 15:43

9 листопада 2018 року відбувся круглий стіл «Актуальні проблеми господарського права і процесу», організований кафедрою господарського права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У заході взяли участь суддя Великої Палати ВС Віталій Уркевич, суддя – секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС Ганна Вронська, декан юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Іван Гриценко, завідувач кафедри господарського права цього університету Валентин Щербина, судді господарських судів України, провідні юристи та науковці.

Суддя – секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС Ганна Вронська, зазначивши про позитив і прогресивність нових процесуальних норм, наголосила, що важливим є процес їх втілення на практиці.

«Значна кількість новел і досі залишаються дискусійними, тому зумовлюють актуальність подальшого ретельного дослідження та широкого обговорення всіх їхніх аспектів для подальшого впровадження. Це свідчить про необхідність забезпечення тісного зв’язку юридичної науки та правозастосовчої практики. Адже допомогу дорадчого характеру в таких справах судам покликані надавати саме роз’яснення і доктринальні тлумачення науковців, що, зокрема, передбачено ч. 7 ст. 303 ГПК України», – зауважила доповідач.

Суддя Великої Палати ВС Віталій Уркевич виступив із презентацією щодо розгляду господарських справ Великою Палатою ВС. Він детально проаналізував повноваження, порядок та підстави передачі справ на розгляд Великої Палати.

«Велика Палата є важливим постійно діючим органом Верховного Суду, що здійснює перегляд судових рішень у господарських справах у касаційному порядку з метою забезпечення однакового застосування судами норм права», – зазначив Віталій Уркевич.

У межах заходу спікери також відповіли на численні запитання учасників круглого столу.