flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді відбулися комплексні оглядові екскурсії

09 листопада 2018, 12:00

Протягом двох днів – 1 та 7 листопада 2018 року – у Верховному Суді відбулися комплексні оглядові екскурсії для слухачів 5 курсу заочної форми навчання Навчально-наукового інституту неперервної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, які змогли закріпити теоретичні знання, здобуті протягом трьох років навчання у вищому навчальному закладі, та більше дізнатися про судову реформу в Україні і діяльність Верховного Суду – найвищого суду в системі судоустрою України та єдиної для всіх судових юрисдикцій суду касаційної інстанції.

Ініціатором проведення екскурсій була викладач цього університету кандидат історичних наук, доцент Інна Марківна Вановська.

Під час пішохідних екскурсій слухачі відвідали представницький корпус Верховного Суду (Кловський палац) і касаційні суди у складі Верховного Суду – господарський, кримінальний та адміністративний.

1 листопада 2018 року екскурсанти ознайомилися з діяльністю Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду та оглянули актовий зал, конференц-зал, зал судових засідань, зал очікування для учасників судового процесу, бібліотеку суду.

Відвідавши Музей історії господарських судів України, дізналися про створення і розвиток системи господарських судів України, діяльність головних державних арбітрів, їх заступників, державних арбітрів і суддів у відставці, оглянули копії архівних документів, які відображають діяльність господарських (арбітражних) судів України з 1942 року, довідалися про професійну та наукову діяльність суддів і працівників апаратів господарських судів, їх участь у антитерористичній операції, про благодійну допомогу дитячим будинкам, школам-інтернатам тощо.

7 листопада 2018 року учасники екскурсії оглянули представницький корпус Верховного Суду – розкішні інтер'єри Кловського палацу, зокрема Зал Пленумів, конференц-зал, Музей Верховного Суду, експозиція якого охоплює період передісторії та новітньої історії Верховного Суду.

Перебуваючи в приміщенні Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, відвідувачі ознайомилися з діяльністю його структурних підрозділів, оглянули бібліотеку суду та музейну експозицію.

Про діяльність Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, особливості роботи офісу судді, підготовку справи до судового розгляду та навантаження на суддів екскурсанти дізналися під час спілкування із суддею цього суду, доктором юридичних наук В'ячеславом Хохуляком.

На згадку про комплексні оглядові екскурсії зробили пам'ятні фото.