flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді проходить навчання працівників апарату щодо дотримання прав людини та застосування практики ЄСПЛ

29 жовтня 2018, 17:17

У Верховному Суді в рамках програми Школи з прав людини пройшов дводенний тренінг працівників апарату, присвячений застосуванню Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) під час здійснення правосуддя. Захід відбувся 25–26 жовтня 2018 року.

Метою курсу стало підвищення рівня знань учасників навчання щодо захисту прав людини за допомогою застосування Конвенції та практики ЄСПЛ.

Учасники активно долучилися до дискусії, розглядаючи такі актуальні питання, як колективна відповідальність Високих Договірних Сторін за дотримання прав і основоположних свобод і системні проблеми України щодо виконання рішень ЄСПЛ. Жваве обговорення викликали принципи тлумачення Конвенції, гарантії ст. 6 Конвенції та якість закону в практиці ЄСПЛ. Увагу приділили також принципам верховенства права в практиці ЄСПЛ та належного врядування.

Під час другого дня навчання провели практичні заняття з вирішення учасниками навчальних справ у малих групах та обговорення результатів роботи.

Лектори тренінгу – експерти проекту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» Назар Кульчицький та Ірина Кушнір і начальник відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства Національної школи суддів України Тетяна Фулей.

Навчання організовано Координатором проектів ОБСЄ в Україні в межах зазначеного проекту спільно з Верховним Судом та Українським інститутом з прав людини за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.