flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Делегація з Латвії ознайомилася з діяльністю Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду

26 жовтня 2018, 18:15

Відповідно до програми візиту 24 жовтня 2018 року делегація Верховного суду Латвії та Державної судової адміністрації Латвії відвідала Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду.

До складу делегації увійшли начальник відділу комунікацій Расма Звейніце, старший співробітник відділу забезпечення функціонування судової інформаційної системи Яна Земберга, менеджер з управління ризиками Майя Орупа , проектний менеджер з питань з розвитку судової інформаційної системи Яніс Руска, старший співробітник відділу кадрової та правової роботи Інгріда Рожена  директор департаменту щодо діяльності судів та земельних реєстрів (земельних книг) Андрета Скрастіні.

Голова КАС ВС Михайло Смокович розповів гостям про нинішній етап судової реформи, що відбувається в Україні. Зокрема, зазначив, що розпочато конкурс на посаду суддів до Верховного Суду і планується поповнення суддівського складу Касаційного адміністративного суду на 26 суддів. На сьогодні у штаті КАС ВС 30 суддів, а після завершення конкурсу має бути 56. Михайло Смокович упевнений, що збільшення складу суду дасть змогу розвантажити суддів, у провадженні більшості з яких зараз близько 3 тис. справ. Таке навантаження виникло через те, що від Вищого адміністративного суду України та Верховного Суду України передано понад 42 тис. справ, а крім цього, з початку діяльності Верховного Суду надійшло близько 29 тис. нових справ.

Також Михайло Смокович висловив свою точку зору щодо важливості комунікаційної і просвітницької місії українських суддів. Він вважає позитивним те, що судді нині більш відкриті для спілкування з представниками громадських організацій, професійних спілок, а також засобів масової інформації, через які без спотворень, доступною мовою доносять позицію суду із багатьох проблемних питань та резонансних справ.

Після зустрічі із очільником суду для делегації було організовано екскурсію, під час якої заступник керівника апарату Верховного Суду – керівник секретаріату КАС ВС Наталія Богданюк ознайомила гостей із структурою апарату суду та функціональними обов’язками кожного підрозділу. Безпосередньо про роботу офісу судді, до якого входять три помічники судді, консультант та судовий секретар, гостям розповів суддя КАС ВС Ігор Олендер.

Про надходження, реєстрацію та автоматизований розподіл справ говорив начальник управління забезпечення автоматизованого документообігу суду Віктор Магрело, про організацію судового процесу – начальник управління забезпечення роботи судової палати для розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів Олеся Марценюк.