flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді КГС ВС обговорили проблемні питання застосування Господарського процесуального кодексу України

24 жовтня 2018, 17:25

19 жовтня 2018 року у м. Львові за участю суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відбувся круглий стіл з обговорення проблемних питань застосування Господарського процесуального кодексу України.

Захід організований КГС ВС на виконання Плану роботи на 2018 рік спільно із Західним апеляційним господарським судом і Господарським судом Львівської області.

У роботі круглого столу взяли участь суддя – секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Тетяна Дроботова, судді КГС ВС Костянтин Пільков та Юрій Чумак, голова Західного апеляційного господарського суду Борис Плотніцький, голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич, а також судді господарських судів Західного та Північно-західного апеляційних округів.

 «Перші кроки щодо застосування нової редакції Господарського процесуального кодексу України свідчать про те, що господарський процес зазнав глобальних, радикальних, докорінних змін. Однак без змін немає прогресу. Завданням нашого заходу є обговорення ключових змін ГПК України та аналіз практики їх застосування з урахуванням, у тому числі, вже наявних на сьогодні правових позицій Верховного Суду з окремих питань», – звернулася до учасників заходу Тетяна Дроботова.

Під час круглого столу відбулося три панелі:

  • Докази в господарському процесі (модератор – Костянтин Пільков);
  • Участь прокурора в господарському процесі (модератор – Юрій Чумак);
  • Питаня, що виникають при застосуванні ГПК України (модератор – Тетяна Дроботова).

У ході заходу виникла жвава дискусія стосовно змін процесуального законодавства, проблемних питань та практики застосування норм права.
Як зазначила суддя КГС ВС Тетяна Дроботова, навіть за цей рік застосування ГПК України вже є очевидним його позитивний вплив, зокрема на дисципліну учасників судового процесу.

Наостанок Тетяна Дроботова запропонувала колегам у письмовому форматі обмінюватися думками з проблемних питань і пропонувати шляхи їх вирішення.

Учасники круглого столу подякували доповідачам і організаторам за проведення заходу та висловили сподівання на подальші зустрічі.