flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВС Світлана Штелик взяла участь у завершальному тренінгу для тренерів на тему «Сучасні методики навчання дорослих»

22 жовтня 2018, 17:52

9–12 жовтня 2018 року відбувся четвертий, завершальний тренінг для тренерів на тему «Сучасні методики навчання дорослих», в якому взяла участь суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Світлана Штелик. Серію таких заходів проведено в рамках співпраці Національної школи суддів України, Верховного Суду та Проекту ЄС Twinning «Посилення інституційної спроможності Верховного Суду у сфері захисту прав людини на національному рівні».

Експертами чотириденного тренінгу були спеціаліст із розробки програм підготовки суддів Центру підготовки суддів Латвійської Республіки Інеса Авота і тренер для тренерів Національного центру освіти Латвійської Республіки Рейніс Упенієкс. Вони виступили з доповідями на теми «Розробка навчальних програм із врахуванням потреб учасників» і «Розвиток навичок мислення».

Наприкінці заходу кожен учасник отримав Сертифікат Національної школи суддів України про успішне проходження навчання.

Нагадаємо, перший блок тренінгів пройшов у червні 2018 року. Він був присвячений загальним підходам у навчанні дорослих із використанням інтерактивних методів. У липні цього року в рамках другого блоку розглядалися питання щодо емоційної складової роботи тренера і виконання практичних вправ. Під час третього етапу тренінгів, який відбувся у вересні, обговорювалися такі теми, як методи залучення учасників до активної участі, навчальне середовище, взаємодія тренера та учасників тренінгу.