flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Україна досягла значного прогресу в боротьбі з торгівлею людьми», – Голова Представництва МОМ в Україні

12 жовтня 2018, 12:32

Суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, секретар Першої судової палати ККС ВС Василь Огурецький взяв участь у роботі конференції «20 років програми Міжнародної організації з міграції (МОМ) із протидії торгівлі людьми: досягнення та шлях вперед», яка проходить 11–12 жовтня 2018 року в м. Києві.

Голова Представництва МОМ в Україні д-р Томас Лотар Вайс наголосив, що Україна досягла значного прогресу в боротьбі з торгівлею людьми.

Учасники заходу зазначили, що протягом 2017 року за торгівлю людьми в Україні були притягнуті до відповідальності лише 23 особи, сім з яких отримали реальний тюремний строк. Разом з тим, за перше півріччя 2018 року вже винесено 14 судових рішень.

Серед основних тем, обговорених під час конференції, – досягнення уряду України у сфері протидії торгівлі людьми, найкращі практики розслідування та кримінального переслідування злочинів пов’язаних із торгівлею людьми, співпраця організацій громадянського суспільства та спільних адвокатських заходів у визначеній сфері. Провели також презентацію найкращих практик роботи із запобігання торгівлею людьми.

Під час заходу учасники звернули увагу на захист та реінтеграцію постраждалих від торгівлі людьми. Зацікавленість викликала програма їхньої підтримки, яка допомагає правильно надати медичну та психологічну допомогу громадянам. Крім того, в Україні МОМ впроваджує Програму зі зміцнення економічного потенціалу постраждалих, котра заохочує використовувати професійні та підприємницькі навички для започаткування власного бізнесу.