flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Великобританія надасть технічну підтримку у створенні ІР-суду в Україні

11 жовтня 2018, 20:00

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська в рамках візиту до Лондона 10 жовтня взяла участь у відкритті Проекту технічної допомоги Великої Британії на підтримку створення і діяльності нового суду з інтелектуальної власності в Украiнi

Спеціалісти проекту за два роки проаналізують правову базу, що регулює діяльність Вищого суду з інтелектуальної власності, нададуть рекомендації з використанням найкращої світової практики та розроблять міжнародну навчальну програму для новопризначених суддів Суду ІВ.

У своєму виступі Валентина Данішевська зазначила, що до обрання суддею Верховного Суду очолювала Центр комерційного права, який займався впровадженням реформ в економічній сфері.

«Вся наша робота була присвячена тому, щоб Україна створила такі умови для бізнесу, які були би привабливими для бізнесменів з різних країн та вiтчизняного бізнесу. Зараз цю роботу ми продовжуємо вже як судді Верховного Суду», – зауважила Голова ВС.
Вона додала, що останніми роками Україна зробила дуже багато на законодавчому рівні, щоб здійснити реформи в сфері корпоративних відносин, захисту інтелектуальної власності, врегулювання неплатоспроможності та інших.

«Третій рік відбувається судова реформа. Саме вона має надати впевненості представникам бізнесу у тому, що їх права будуть захищені в Україні. І зараз інституційні реформи в судовій системі дозволили нам втілити давню мрію фахiвцiв — мати окремий суд з питань інтелектуальної власності. Конкурс на посади цього суду вже триває», –  сказала Валентина Данішевська.

Керівник проекту Доктор Шемтов зазначив, що Україна добре відома у світі своїми аутсорсинговими послугами високої якості, значною кількістю професійних програмістів і зростаючою спільнотою стартапів.

«Надійна система захисту прав інтелектуальної власності має вирішальне значення для розвитку інноваційних секторів економіки, інвестиційної привабливості та економічного зростання. Це один з найбільших консультаційних проектів, який Центр вивчення комерційного права Університету Квін Мері мав честь вести досі», – зазначив спікер.

Голова міжнародної екпертної ради, яка створена для реалізації проекту за участі кращих суддів та експертів з Великої Британії, Німеччини, Франції та України Лорд Ньюбергер зазначив: «Маючи заслужену бездоганну репутацію у всьому світі, судді Великої Британії дуже раді допомагати іншим країнам у створенні незалежної, надійної, прозорої та відповідальної судової системи».