flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Верховного Суду взяла участь у парламентських слуханнях

11 жовтня 2018, 09:35

Суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Надія Стефанів взяла участь у парламентських слуханнях на тему «Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних груп», які відбулися 10 жовтня 2018 року.

Під час заходу розглянули проблемні аспекти щодо запобігання та протидії дискримінації жінок із вразливих соціальних груп, зокрема жінок з інвалідністю, ВІЛ-інфікованих, літнього віку, та внутрішньо переміщених осіб, ромських і сільських жінок. Крім того, обговорили участь жінок у політичному житті, їхні економічні  можливості й добробут. Увагу приділили забезпеченню прав жінок із вразливих соціальних груп в умовах реформування місцевого самоврядування та децентралізації, а також вдосконаленню законодавства з питань захисту прав таких жінок на основі дотримання принципу гендерної рівності та недискримінації.

Учасники слухань зазначили, що рівності можна досягти лише шляхом вивчення ситуації в кожній сфері суспільного життя та внесення відповідних законодавчих змін. На заході також висловили сподівання, що можливості жінок, в тому числі і з вразливих соціальних груп, будуть розширені вже найближчим часом.